פתיחת סמסטר מקוון - צעד אחר צעד

הודעות

בהתאם להנחיות משרד הבריאות חוות המחשבים תהיה סגורה עד להודעה החדשה. ניתן להתעדכן בחזרה לפעילות כאן באתר החווה. לתמיכה טלפונית בנושאי מחשוב ניתן להתקשר למוקד האוניברסיטאי 02-5883450.

צעד 1 - חשבון Active Directory

סטודנטים חדשים או סטודנטים שטרם פתחו חשבון AD (כניסה למחשבים בקמפוס), עליכם לפתוח חשבון זה כצעד ראשון. חשבון זה מאפשר לכם בימים כתיקונם להיכנס למחשבים בקמפוס, למשל בחווה ובספריה. בסמסטר הנוכחי החשבון הזה יאפשר לכם להיכנס למחשבי החווה מרחוק. עליכם לזכור את שם המשתמש שתקבלו בעת יצירת החשבון ואת הסיסמה שתמציאו לעצמכם. אלה ישמשו אתכם לכניסה מרחוק וגם להתקנת אופיס בחינם.

צעד 2 - אופיס בחינם לסטודנטים

סטונדטים של האוניברסיטה העברית רשאים להתקין אופיס 365 בחינם ברישוי אוניברסיטאי. ההזדהות לזכאות נעשית על-פי שם המשתמש והסיסמה של חשבון AD מצעד 1. להתקנת אופיס חינם פעלו על-פי ההוראות של האגף למחשוב. באפשרותכם להתקין בחינם תוכנות נוספות.

צעד 3 - התקנת Samba

Samba הוא שירות חיוני לגישה למאגרי מידע ולכניסה מרחוק למחשבי החווה. כדי להשתמש בתוכנה יש ליצור חשבון ra עם שם משתמש וסיסמה ולהזין אותם בכל פעם שמתחברים ל- Samba. קראו עוד על התוכנה ועל אופן ההתקנה.

צעד 4 - למדו כיצד ניתן להתחבר מרחוק למחשבי החווה

על המחשבים בחווה מותקנות תוכנות רבות המשמשות את הסטודנטים בלימודיהם. אין צורך להתקין את התוכנות על המחשב האישי. חלקן כבדות מאוד וחלקן לא זמינות להתקנה. באפשרותכם להתחבר מרחוק למחשבי החווה בשתי דרכים. הדרך העדיפה היא בהשתלטות על מחשב פיזי בחווה בשיטת Remote Desktop. דרך נוספת היא בשירות VDI על תחנה וירטואלית למי שלא הצליח ב- Remote Desktop או לתלמידי היסטולוגיה.

צעד 5 - זום

אחד הכלים ללמידה מקוונת בסמסטר הקרוב הוא תוכנת זום המאפשרת שיעור חי מרחוק. המרצה וכל התלמידים בקורס יכולים לראות זה את זה ולשוחח. כדאי להתקין את התוכנה מראש. לאחר ההתקנה אין הכרח לבצע כניסה עם שם משתמש וסיסמה. במקום זאת, בזמן השיעור היכנסו לאתר הקורס במודל, היכנסו לפעילות מסוג זום שהמרצה שלכם יצר, בחרו את המפגש המתקיים באותה עת ולחצו על הכפתור join בירוק. תוכלו ללמוד איך להשתמש בתוכנה ולהתנסות בה כולל בדיקה מול תומך טכני בקורס מודל שמספרו 129. מלבד זום המרצים עשויים להקליט בעבורכם שיעורים ב- Streamitup, ב- Panopto או ב- PowerPoint. כלים אלה אינם מצריכים התקנה מיוחדת.

נתקלתם בבעיה?

• בנושאי חשבונות וסיסמאות תחילה בקרו בדף שכחתי סיסמה. אם לא מצאתם בו מענה יש לפנות למוקד התמיכה האוניברסיטאי בטלפון 02-5883450 או במייל ithuji@savion.huji.ac.il. כדי להקל את הטיפול ולקצר את זמן התגובה הסבירו מה הבעיה באופן מפורט ככל הניתן והשאירו מספר טלפון לחזרה. במקרים דחופים או אם לא קיבלתם מענה ניתן לפנות ליחידת המחשב  בטלפון 08-9489283.
  • אם לא הצלחתם להתקין Samba ואופיס פנו למוקד האוניברסיטאי 02-5883450 או כתבו ל- gadne@savion.huji.ac.il. נא לפרט מה הבעיה, רצוי לשלוח צילומסך. השאירו מספר טלפון לחזררה.
  • לתמיכה בהתחברות מרחוק למחשבי החווה יש לפנות למייל gadne@savion.huji.ac.il. נא לפרט מה הבעיה ולהשאיר מספר טלפון לחזרה. יש לפנות לכתובת הזאת גם בבעיות הקשורות להרצאות מוקלטות ב- Streamitup.
  • בנושא למידה מרחוק בזום כתבו בווטצאפ למספר 052-5886733 בשעות הפעילות בימים א'-ה' בין השעות 08:00-20:00.
  • לצערנו חוות המחשבים בפקולטה סגורה ואין תמיכה פרונטלית.