check
פתיחת סמסטר מקוון - צעד אחר צעד | חוות המחשבים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית

פתיחת סמסטר מקוון - צעד אחר צעד

הודעות

תמיכה טלפונית ב-08-9489884 תינתן בהתאם לכוח האדם במשמרת. אם אין מענה ניתן לפנות לתמיכה האוניברסיטאית ב- 02-5883450 העומדת לרשותכם מ- 08:00 עד 20:00.

צעד 1 - חשבון Active Directory

סטודנטים חדשים או סטודנטים שטרם פתחו חשבון AD (כניסה למחשבים בקמפוס), עליכם לפתוח חשבון זה כצעד ראשון. חשבון זה מאפשר לכם בימים כתיקונם להיכנס למחשבים בקמפוס, למשל בחווה ובספריה. בסמסטר הנוכחי החשבון הזה יאפשר לכם להיכנס למחשבי החווה מרחוק. עליכם לזכור את שם המשתמש שתקבלו בעת יצירת החשבון ואת הסיסמה שתמציאו לעצמכם. אלה ישמשו אתכם לכניסה מרחוק וגם להתקנת אופיס בחינם.

צעד 2 - אופיס בחינם לסטודנטים

סטונדטים של האוניברסיטה העברית רשאים להתקין אופיס 365 בחינם ברישוי אוניברסיטאי. ההזדהות לזכאות נעשית על-פי שם המשתמש והסיסמה של חשבון AD מצעד 1. להתקנת אופיס חינם פעלו על-פי ההוראות של האגף למחשוב. באפשרותכם להתקין בחינם תוכנות נוספות. ההתקנה אורכת כ- 40 דקות מהבית ויש לשמור על חיבור רציף לאינטרנט במשך כל ההתקנה.

צעד 3 - למדו כיצד לקרוא מאמרים אלקטרוניים עם Open Athens

כסטודנטים באוניברסיטה יש לכם אפשרות לקרוא אונליין מאמרים וכתבי עת אלקטרוניים שבהסכם. מהקמפוס ניתן להיכנס אל מאגרי המידע ישירות, אבל מהבית יש להשתמש במערכת Open Athens אשר מזהה אתכם כסטודנטים באוניברסיטה.

צעד 4 - התקנת Samba

Samba הוא שירות המאפשר גישה למאגרי מידע (כמו Open Athens) ונוסף על כך הוא חיוני לכניסה מרחוק למחשבי החווה. כדי להשתמש בתוכנה יש ליצור חשבון ra עם שם משתמש וסיסמה ולהזין אותם בכל פעם שמתחברים ל- Samba. קראו עוד על התוכנה ועל אופן ההתקנה.

צעד 5 - למדו כיצד ניתן להתחבר מרחוק למחשבי החווה

על המחשבים בחווה מותקנות תוכנות רבות המשמשות את הסטודנטים בלימודיהם. אין צורך להתקין את התוכנות על המחשב האישי. חלקן כבדות מאוד וחלקן לא זמינות להתקנה. באפשרותכם להתחבר מרחוק למחשבי החווה בשירות VDI על תחנה וירטואלית.

צעד 6 - התקנת זום והרשמה עם HUJIMail

אחד הכלים ללמידה מקוונת בסמסטר הקרוב הוא תוכנת זום המאפשרת שיעור חי מרחוק. כדאי להתקין את התוכנה מראש. לאחר ההתקנה יש להירשם עם המייל האוניברסיטאי HUJIMail ולאשר את ההרשמה במייל שיישלח אליכם. אם כבר יש לכם חשבון זום עם מייל אחר, אתם עדיין צריכים לפתוח חשבון עם המייל האוניברסיטאי, אחרת לא תוכלו להיכנס לשיעורים דרך ה- Moddle. בזמן השיעור היכנסו לאתר הקורס ב- Moodle, היכנסו לפעילות מסוג זום שהמרצה שלכם יצר, בחרו את המפגש המתקיים באותה עת ולחצו על הכפתור join. מלבד זום המרצים עשויים לשדר אליכם שיעורים חיים ב- Panopto או להעלות ל- Moodle מצגות PowerPoint עם קריינות. כלים אלה אינם מצריכים התקנה מיוחדת.

צעד 7 - הכירו את פנופטו

מרצים עשויים לשדר את השיעורים בלייב אליכם במערכת Panopto (שידור חד-כיווני בניגוד לזום). כדי לצפות בשידור בפנופטו יש להיכנס לאתר הקורס ב- Moodle. בבלוק panopto תחת הכותרת Live Sessions יופיע הלינק (יש לרענן את העמוד בשעת תחילת השידור כדי לראות את הלינק). השיעורים המוקלטים בזום וגם בפנופטו יופיעו בבלוק פנופטו תחת הכותרת Completed Recordings. אם לחצתם על קישור לשידור/הקלטה וקיבלתם שגיאת Internal Error (תרשים עם עיגולים וריבועים), אנא פתחו כרטיסייה חדשה בדפדפן, היכנסו לעמוד הבית של פנופטו ובצעו sign in לאופציה Moodle20 עם פרטי ההתחברות ל- Moodle. לאחר מכן חזרו לכרטיסיה של המודל ולחצו על הקישור להקלטה/שידור.

נתקלתם בבעיה?

• ניתן לפנות אלינו בשעות הפעילות ל- 08-9489884. אם אין מענה, פנו לתמיכה למוקד האוניברסיטאי ב- 02-5883450.
  • בנושאי חשבונות וסיסמאות מומלץ קודם לבקר בדף שכחתי סיסמה. אם לא הסתדרתם פנו אלינו ל- 08-9489884. אם עדיין לא קיבלתם מענה, ניתן לפנות בנושא זה ליחידת המחשב בפקולטה 08-9489283.
  • בבעיות התחברות מרחוק למחשבי החווה או בנושאי הרצאות מוקלטות, אם לא קיבלתם מענה טלפוני, כתבו ל- gadne@savion.huji.ac.il, צרפו צילומסך של הבעיה אם אפשר והשאירו מספר לחזרה.
  • מעבר לכך ניתן לפנות למוקד האוניברסיטאי ב- 02-5883450 אשר מספק תמיכה מ- 8:00 עד 20:00.